Serverbeheer

80%

Hulp op lokatie

65%

Reparaties

25%

Serverbeheer

Hulp op lokatie

Reparaties

Ik ben Rob, 51 jaar oud en oorspronkelijk kom ik uit Den Helder. Sinds 2003 woon ik in de prachtige Jeker vallei in het Waalse deel van Belgie tussen Maastricht en Tongeren Sinds 1999 ben ik actief in de zakelijke dienstverlening als systeem- en netwerkbeheerder. Ik ben van origine Microsoft geschoold, maar heb vooral de laatste jaren veel met alternatieve oplossingen gewerkt. Ik draag Linux en andere opensource oplossingen dan ook een warm hart toe.

Bij ComputerServiceHeuvelland wil ik de klant zo goed mogelijk helpen. Als het kan leg ik zo eenvoudig mogelijk uit wat ik doe. Dat vind ik ook het leukst aan deze job: de omgang met de klanten.

Als techneut verbaas ik me nog steeds dat het onderwijs en ICT een ‘lastig huwelijk’ is. De mensen in het onderwijs snappen niet zo veel van ICT en de techneuten uit de ICT snappen niet zo veel van onderwijs. Naar mijn mening kan dit alleen verbeteren als je als techneut op eenvoudige manier uitlegt wat mogelijk is, wat niet mogelijk is, en welke keuzes er gemaakt moeten worden. Daarom ben ik actief in diverse community’s om ICT toegankelijker te maken voor scholen. Vanwege deze activiteiten ben ik in 2013 gevraagd om 4 weken naar Senegal te gaan om daar een computernetwerk op te zetten op een secundaire school. Op de laatste dag van verblijf daar heb ik aan een klas leerlingen het computersysteem uitgelegd en een les via de computer gegeven.

Naast ict ben ik zeer actief in diverse online community’s. Met name in de NethServer community ben ik zeer actief. Samen met een professionele community manager en een team van ongeveer 10 actieve leden probeer ik op een positieve manier de leden van de community te stimuleren vragen te stellen, en andere leden bij te staan.

Sinds 2012 ben ik aanraking gekomen met 3D printing. Ik verzorgde destijds de computers en server van FabLab Zuid-Limburg (tegenwoordig FabLab Maastricht). Daar werd gebruik gemaakt van 3D printers. Een jaar geleden heb ik uiteindelijk zelf een 3D printer bouwkit aangeschaft en na een middag knutselen kon ik mijn eerste print maken. Ik was verkocht! Al snel bedacht ik dat er veel verbeterd kan worden aan mijn printer. Ook wilde ik meer: een groter printbed en een grotere printhoogte. Een nieuwe hobby was geboren: Het ontwerpen van een eigen 3D printer.