Skip to main content

Mijlpaal

De zoekmachine Have Been Pwned heeft de grens van tien miljard gelekte accounts overschreden. Op de website kunnen mensen achterhalen of hun e-mailadres voorkomt in gelekte databases. Zodra de websitebeheerder de hand weet te leggen op datalekken, worden ze toegevoegd aan Have Been Pwned om gebruikers in staat te stellen te controleren of zij kwetsbaar zijn. De site geeft informatie over de gelekte gegevens, zoals e-mailadressen en wachtwoorden, zodat zij actie kunnen ondernemen. Het aantal unieke e-mailadressen betreft ongeveer de helft van het aantal geïndexeerde accounts Een e-mailadres kan in meerdere datalekken voorkomen.

Automatische notificatie

Mensen kunnen op de site ook nun e-mailadres achterlaten, zodat zij op de de hoogte worden gebracht als net adres gekoppeld wordt aan een nieuw lek. Op deze manier kan
snel actie worden ondernomen, zoals net wijzigen van net wachtwoord voor het betreffende account. In Nederland worden vergelijkbare zoekmachines aangeboden door de Politie en het bedrijf Scattered Secrets, dat is opgezet door twee beveiligingsonderzoekers.

Leave a Reply